ЗА ДВЕ НЕДЕЉЕ ПОПИСАНО ВИШЕ ОД 70 ОДСТО СТАНОВНИШТВА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА

За прве две недеље октобра на територији општине Ћуприја пописано је више од 70 одсто становништва и домаћинстава, каже Mилица Цветковић, председница пописне комисије и наводи да попис становништва, станова и домаћинстава тече по плану и задовољавајућом динамиком.

Од укупно 12. 686 домаћинстава пописано је 8.568 док је према последњим подацимана територији општине Ћуприја, укупно пописано 18. 422 лица. Попис се одвија по плану и није било већих проблема на терену, наставља председница комисије.

Пописивачим ће на терену убудуће помагати и асистент за националне мањине чије је ангажовање одобрио Републички завод за статистику. Уколико пописисвач никога не затекне код куће, од данас ће на остављати писана обавештења на којима стоји ИД број пописивача и контакт телефон, како би грађани могли да ступе у контакт са пописивачем и закажу време када ће обавити попис. Републички завод за статистику објавио је на свом сајту онлајн упитник преко ког држављани Србије који живе у иностранству могу да учествују у овом истраживању.
Из пописне комисије још једном апелују на грађане да се одазову попису.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП