ИЗДАТО УПОЗОРЕЊЕ НА МОГУЋНОСТ МАЊЕГ ИЗЛИВАЊА У СЛИВУ РАВАНИЦЕ

Из Сектора за хидрометеоролошки систем ране најаве и ваздухопловну метеорологију Републичког хидрометеоролошког завода, на адресу ћупријског Штаба за ванредне ситуације стигло је упозорење да је током 19. и 20. јула  могућ краткотрајан нагли пораст водостаја са локалним изливањем на мањим бујичним водотоковима на сливовима Раванице, Црнице, Лепенице, Лугомира, Ресаве, Јадра, Колубаре, Млаве и Тимока са притокама.

Имајући у виду ово упозорење, Општина Ћуприја, Штаб за ванредне ситуације општине Ћуприја, као и надлежне комуналне службе и предузећа, предузимају мере на спречавању и ублажавању последица које би настале ако се у наредна два дана појаве бујични водотокови.

Надлежне комуналне службе које су оспособљене за реаговање у оваквим ситуацијама већ су у приправности, а превентивно се обилазе критичне локације на водотоковима другог реда као што су пропусти и мостови, како би била спречена могућа загушења протицајних профила водотокова. Ћупријска локална самоуправа такође ће бити у сталној координацији и са Водопривредним предузећем „Ћуприја“, у случају да буде неопходно спровођење одбране од поплава.

 

 

фото: bojanstevanovic.blogspot

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП