ИЗМЕЂУ СНА И ЖИВОТА

Изложбом под називом “Између сна и живота”, параћински уметник Србобран Килибарда обележио је преко 40 година успешног уметничког рада.

Пре свега сликар а онда и дизајнер стакла, скулптор, графичар, авантуриста, маштар, истраживач дубина људске душе, али и предмета, овај свестрани уметник до последњег атома своје креативне личности посвећен је стварању дела у којима се ужива у сваком смислу, јер их прожима уметничка и употребна вредност.

Каже да је било врло тешко одабрати радове који ће се наћи на изложби. Ретроспекција целокупног уметниковог стваралаштва употпуњена је и новим делима, јер је Килибардин креативни нерв још увек веома активан.

Свој уметнички рад Србобран Килибарда највише је посветио стаклу. Као дугогодишњи дизајнер у Српској фабрици стакла ушао је у многе домове широм бивше Југославије, али и Европе и Света.

Изложба је отворена баш на његов 71. рођендан. Родбина, пријатељи, комшије, колеге уметници, тискали су се да честитају великом уметнику на свему што је у протеклих четрдесетак и више година дао свом граду, маштајући и стварајући између сна и живота.

Слике и скулптуре Србобрана Килибарде могу се погледати до 23. децембра, у галерији новог Културног центра, у Параћину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.