ЈОШ МАЛО ВРЕМЕНА ОСТАЛО ДО ИСТЕКА КОНКУРСА “МАТИЋУ У ЧАСТ”

Ликовни конкурс “Матићу у част”, који већ седму годину заредом расписује музеј “Хореум Марги-Равно”, отворен је до 24. јула. Ово је по тематици јединствен конкурс у Србији и окружењу, јер се базира на стваралаштву Душана Матића и надреализму уопште.

За конкурс ћупријског музеја свих претходних година владало је велико интересовање уметника, па се надамо да пандемија коронавируса неће утицати на то да на нашу адресу стигне мањи број радова – каже Новак Новаковић, директор ове установе.

Ово је други пут да за победнички рад следује откупна награда. Аутору рада који по мишљењу стручног жирија буде оцењен као најбољи биће додељена награда у вредности од сто хиљада динара, а рад ће постати део колекције музеја. Ако се узме у обзир да победник такође добија термин за самосталну изложбу у наредној излагачкој сезони, мислим да је то сасвим довољна мотивација.

Право учешћа на ликовном конкурсу “Матићу у част” имају уметници из Србије и иностранства, без обзира на ниво ликовног образовања. Ограничења нема ни када су у питању техника и формат, а један аутор може пријавити највише три такмичарска дела. Одабрани конкурсни радови биће део изложбе којом ће, традиционално, половином септембра бити отворена манифестација “Матићеви дани”.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП