ЈУБИЛЕЈ У ЗНАКУ МУЗИКЕ – ИЗУЗЕТНИ РЕЗУЛТАТИ УЧЕНИКА ОМШ “ДУШАН СКОВРАН”

Велики јубилеј, седам деценија постојања и рада, Основна музичка школа ” Душан Сковран” из Ћуприје обележила је тродневним такмичењем основних музичких школа, на коме је у неколико категорија наступило око 170 младих музичара са територије Поморавског округа и шире. Поред домаћина, ОМШ “Душан Сковран”, из које је наступило 92 ученика, пред трочлани жири поклонили су се и ученици МШ „Владимир Ђорђевић“ из Јагодине, ОМШ „Миленко Живковић“ из Параћина, Музичке школе„ Јован Бандур“ из Панчева, МШ „Милоје Милојевић“ из Крагујевца ИО Рача и МШ „Стеван Христић“ из Крушевца. Поред такмичења инструменталиста, одржано је и школско такмичење из солфеђа, на коме је учествовало 27 ученика.
Ученици ОМШ „Душан Сковран“ постигли су изузетне резултате у свим категоријама. Укупно педесет првих награда, осам других и пет трећих награда.
У категорији клавир, освојено је једанаест првих, пет других и две треће награде, Солопевање, петнаест првих, једна друга и три треће награде, хармоника чак тринаест првих награда. Одсек дувачких инструмената такође је забележио одличне резултате. Флаутисти су освојили пет првих и две друге награде, одсек трубе, три прве, саксофонисти две прве и кларинетисти једну прву награду.
Свака категорија имала је свог лауреата који су добили плакете које је дизајнирао и ручно урадио Новак Новаковић директор музеја „Хореум Марги Равно“ .
ОМШ “Душан Сковран” на овогодишњем такмичењу имала је чак три лауреата:
За соло певање Исидора Тимотијевић ученица трећег разреда ОМШ „Душан Сковран“ Ћуприја, за трубу Василије Живановић ученик другог разреда и за хармонику Александра Исаиловић, ученица петог разреда ОМШ „Душан Сковран“ Ћуприја
Велику подршку у организацији овог такмичења дале су општине Ћуприја и Деспотовац.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП