УЗ МЛЕКО И КЕКС ХОЋУ И БАЈКУ

Сусрет са чудесним светом књига, за већину деце почиње у најмлађем добу кроз дружење са сликовницама и креативним бојанкама. Љубав према књигама коју временом развијају, не само да им отвара свет маште и имагинације, већ је познато да су деца која читају успешнији ђаци и да постају радознали истраживачи. Сасвим другу димензију, добијају првим доласком у библиотеку, када се пред њима отвара свет чудесних јунака бајки, басни и авантуристичких романа који живе на полицама дечијег одељења Народне библиотеке “Душан Матић”. Управо зато ове године, поводом Међународног дана дечје књиге библиотека “Душан Матић” своја врата отворила је за најмлађе, децу узраста од 2 до 4 године, који су по прву пут посетили библиотеку и били у прилици да се друже са где су се јунацима најлепших бајки.
ПУ “Дечја радост” и до сада је имала веома успешну сарадњу са библиотеком, па је тако највећи број деце организовано у пратњи васпитача по први пут посећивао библиотеку. Веома нам је важно да на овај начин едукујемо родитеље, колико је важно да у најмлађем узрасту на прави начин деци читају и интерпретирају садржај књига, те да им на тај начин улију љубав према читању и књигама, каже Александра Вујичић, педагог за ликовно васпитање ПУ Дечја радост
Књижни фонд Одељења за рад са децом прилагођен је дечјем узрасту а најмлађим корисницима омогућен је слободан приступ књигама. Дечје дељење ћупријске библиотеке располаже са око 12.000 наслова.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП