ЋУПРИЈА СЕ ПРИКЉУЧИЛА АКЦИЈИ ” ЧЕПОМ ДО ОСМЕХА”

Ћуприја је први од десет градова у Србији у којима је Удружење “Чепом до осмеха” организовало еколошку акцију чишћења излетишта крај реке и едукативну радионицу за малишане вртића “Бамби”. Удружење “Чепом до осмеха” постоји читаву деценију и бави се прикупљањем пластичних чепова, а од обезбеђених средстава купују се помагала за децу са сметњама у развоју, каже Вања Петковић, председница и оснивач Удружења “Чепом до осмеха.

“ Један од основних циљева хуманитарно-еколошке организације “Чепом до осмеха” је брига о особама са инвалидитетом и сав прикупљени отпад се носи на рециклажу, а добијена средства се усмеравају на куповину помагала за децу са инвалидитетом. До сада смо успели да сакупимо 850 тона пластичних чепова, које смо уклонили из наше животне средине а средства прикупљена од продаје искористили за куповину 72 помагала за децу из читаве Србије. Ради се о различитим помагалима, од електромоторних инвалидских колица, терапеутски и електрични трицикли, преносиви лап топ за слепе са Брајевом азбуком и слична помагала, истакла је Вања Петковић, председница и оснивач Удружења “Чепом до осмеха”.

Како нам је брига о животној средини приоритет, отуда и идеја да у градовима широм земље организујемо еколошке акције чишћења и сакупљања отпада на различитим локацијама, па смо тако у Ћуприји акцију спровели на тзв. Плажи крај Велике Мораве, где је око 20-ак волонтера, чак и по снегу, сакупљало отпад уз приобаље реке, додала је.

“ Драго нам је што се и поред оваквих временских услава позиву за еколошку акцију одазвао велики број волонтера, превасходно младих људи, што је добар показатељ да воде рачуна о очувању животне средине. Едукативне радионице које су овом приликом организоване у вртићу Бамби показале су се као плодоносне, јер су деца била у прилици да погледају краћи филм о томе како у исто време можемо бити чувари природе и дародавци онима којима је помоћ потребна”, истакла је Анита Кресоја из Удружења “Чепом до осмеха”.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП