САВРЕМЕНА УМЕТНОСТ У НОЋИ МУЗЕЈА

“Жбунотрч” уметничке групе “Шкарт” је само једно од дела савремене уметности која су у Ноћи музеја изложена у галерији музеја “Хореум Марги Равно”. Све до 12. јуна љубитељи савремене ликовне уметности из Ћуприје и околине, моћи ће да погледају ову јединствену поставку 23 аутора, која је део збирке Уметничке галерије “Надежда Петровић”, из Чачка.

Драго ми је да неколико година уназад имамо успешну сарадњу са Уметничком галеријом “Надежда Петровић”, која је започета 2017. године, великом изложбом њених дела у оквиру нашег циклуса “Великани српске уметничке сцене 20. века” – рекао је Новак Новаковић, директор музеја “Хореум Мрги Равно”.

У Недељи музеја “Музеји Србије за 10” сарадња Уметничке галерије “Надажда Петворић” и ћупријског музеја, наставља се промоцијом момографије “Породица Надежде Нетровић кроз 19. век”, ауторке Драгане Божовић.

Подсећамо да је велика ументица Надежда Петровић један део свог живота провела у Сењу и Сењском Руднику, где је њен деда био управник рудника. Због тога са сигурношћу можемо рећи да су Надежда Петровић и велики део њене породице ходали Ћупријом.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП