КОНКУРС ВЛАДЕ ШВАЈЦАРСКЕ ЗА ПРОЈЕКТЕ ИЗ ОБЛАСТИ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

Програм Swiss PRO објавио је јавни позив под слоганом „Снаге удружи, подршку пружи“ који има за циљ повећање доступности и квалитета услуга социјалне заштите за најмање 500 корисника и корисница из рањивих друштвених група.

Влада Швајцарске ће кроз овај позив са 242 хиљаде евра подржати до 20 локалних самоуправа у успостављању ефикасног и одрживог система социјалне заштите на локалном нивоу. Јавни позив је отворен до 10. априла 2020.године, а право учешћа има 96 градова и општина из региона Шумадије, Западне, Јужне и Источне Србије.

Локалне самоуправе ће бити подржане са до 12 100 евра по пројекту, чији циљ може бити успостављање нове стандардизоване услуге социјалне заштите која се тренутно не пружа, проширење постојећих услуга социјалне заштите ради укључивања већег броја корисника или пилотирање иновативне услуге социјалне заштите.

Јавни позив се спроводи у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO“ који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО).

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП