ПОЧЕЛА ПРИЈАВА ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ОСНОВНЕ ПОДСТИЦАЈЕ У ПОЉОПРИВРЕДИ

Одељење за друштвене делатности, привреду и локални економски развој обавештава регистрована пољопривредна газдинства на територији општине Ћуприја да је у току пријављивање за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи.

Износ подстицаја је 5 200 динара по хектару земљишта, од чега се 4 000 динара односи на директне подстицаје, а преосталих 1 200 динара на регрес за гориво.

Захтев се подноси Министарству финансија и привреде – Управи за трезор до 30. априла 2020. године, а неопходно је да између осталог садржи податке о засејаним односно засађеним културама и збиру површина под наведеним културама. Предмет захтева могу бити парцеле под свим културама које су наведене у Шифарнику биљне производње и других намена земљишних парцела, а који је саставни део Правилника о упису у Регистар пољопривредних газдинстава и обнови регистрације, као и о условима за пасивни статус пољопривредног газдинства, са изузетком природних ливада и пашњака из категорије крмно биље.

За ближе информације заинтересовани се могу обратити Групи за привреду и пољопривреду при Одељењу за привреду, друштвене делатности и локални економски развој општине Ћуприја.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП