КОНКУРС ЗА ИЗРАДУ МУРАЛА СА ЛИКОМ ДРАГОСЛАВА МИХАИЛОВИЋА

Установа културе Ћуприја расписала је наградни конкурс за израду мурала са ликом академика Драгослава Михаиловића. Право учешћа имају уметници појединци и уметнички колективи, који до 1. септембра треба да предају предлог изгледа мурала на тему лика или дела познатог књижевника родом из Ћуприје.

Предвиђено је да мурал буде урађен на фасади стамбене зграде на почетку Карађорђеве улице, на зиду који гледа ка Моравском мосту. Идејно решење треба да кореспондира конкретном делу или делима овог књижевника, а добродошли су и предлози који се ослањају на историјски, друштвени или културни контекст града. Посебно ће бити узети у обзир предлози који мурал третирају као амбијенталну целину у складу са архитектонским и урбанистичким карактеристикама локације.

Према пропозицијама конкурса, сваки учесник има правo да пријави више предлога мурала на дату тему, с тим да Установа културе задржава право да не одабере ниједан предлог уколико стручни жири, који ће бирати победника, сматра да они тематски, естетски и креативно не одговарају теми. Након израде мурала, за који Установа културе обезбеђује потребан материјал, аутор изабраног решења добиће новчану награду у износу од 250 хиљада динара.

Конкурсни материјал у електронској форми до 1. септембра треба послати на мејл адресу: direktor@uk.cuprija.rs. Више информација и цео текст конкурса могу се пронаћи на сајту Установе културе Ћуприја.

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП