ОПШТИНИ ЋУПРИЈА 20 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ЕНЕРГЕТСКУ САНАЦИЈУ ОШ “ВУК КАРАЏИЋ”

Председник општине Ћуприја Нинослав Ерић потписао је са Министарством рударства и енергетике уговор о финансирању пројекта унапређења енергетске ефикасности ОШ “Вук Караџић”, вредан 20 милиона динара.

Укупна вредност пројекта је око 35 милиона динара. Ресорно Министарство ће суфинансирати пројекат са 20 милиона динара, што је близу 60 одсто вредности пројекта, док ће Општина Ћуприја преостали део средстава издвојити из својих средстава. Радови ће обухватити термичку санацију зграде, замену фасадне столарије и сервисирање грејног система школе, а очекује се да комплетан посао буде завршен до краја године – наводи председник Ерић.

Енергетска санација зграде ОШ “Вук Караџић” одобрена је у оквиру Јавног позива за доделу средстава из Буџетског фонда за унапређење енергетске ефикасности. Из овог фонда општина Ћуприја до сада је добила око 90 милиона динара бесповратних средстава, која су утрошена за енергетску санацију зграде Гимназије и Школе за основно музичко образовање “Душан Сковран”.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП