КОНТРОЛА ТРАКТОРА У САОБРАЋАЈУ

САОПШТЕЊЕ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ

Припадници саобраћајне полиције у Јагодини, у циљу повећања безбезбедности саобраћаја, у наредном приоду појачано ће контролисати возаче трактора и ова возила, са посебним акцентом на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и исправности сигнализације.

Током ове године, на путевима Полицијске управе у Јагодини, догодила се једна саобраћајна незгода у којој је учествовао возач трактора и у којој није било повређених.

Апелујемо на возаче трактора да им светлосно-сигнални уређаји на возилима буду исправни, да користе жуто ротационо светло ноћу и у условима смањење видљивости, као и да прикључци за радове буду означени на прописан начин.

Такође, подсећамо возаче ових возила да поштују и друге одредбе Закона о безбедности саобраћаја на путевима, да поседују возачку дозволу одговарајуће категорије, да возилом не управљају под дејством алкохола, да се са обрадивих површина и земљаних путева укључују када се увере да је то безбедно, као и да на коловоз не наносе земљу и блато.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП