КРЕНУЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦЕ РАДA СИМОНОВИЋA ВРЕДНА 32 МИЛИОНА ДИНАРА

Почело је реконструисање Улице Радa Симоновићa, за које је Општина Ћуприја издвојила 32 милиона динара. Улепшавање улице која повезује зону зелене пијаце са Карађорђевом део је пројекта опсежне реконструкције и модернизације центра града, коју је локална самоуправа најавила прошле године.  

“Као што је одређено планом, ова улица биће претворена у пешачку зону коју ће красити зеленило и фонтана. Одлучили смо да уз нови изглед треба да иде и нови назив, тако да ће по завршетку радова надаље носити име академика Драгослава Михаиловића. Он се сагласио са тим, и истакао да му је драго што ће добити улицу у родном граду”, каже председник општине Ћуприја Нинослав Ерић.

Уређењем Улице Радa Симоновићa започиње трансформација центра Ћуприје који ће у будућности бити затворен за саобраћај. Замишљено је да буде конципиран као једна велика зона за пешаке, која ће се Карађорђевом улицом протезати све до Моравског моста – објашњава председник Ерић.

“Та пешачка зона обухватаће и део Улице Цара Лазара који ћемо такође затворити за возила, као и трг код споменика жртвама НАТО агресије. Неопходан услов за финализацију тог пројекта биће изградња новог друмског моста на Великој Морави, како би садашњи Моравски мост могли да користе само пешаци и бициклисти.”

This slideshow requires JavaScript.

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП