ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ “ДУШАН СКОВРАН”

За енергетску реконструкцију три школе Општина Ћуприја је до сада из Буџетског фонда за унапређење енергетске ефикасности Министарства рударства и енергетике добила око 90 милиона динара бесповратних средстава. Након енергетске санације зграде Гимназије нову фасаду добила је и Школа за основно музичко образовање “Душан Сковран”, а ускоро се очекује и почетак радова на објекту ОШ “Вук Караџић” – изјавио је Нинослав Ерић, председник општине Ћуприја.

“Ово је прва велика реконструкција објекта који је изграђен 60-их година прошлог века. Урађена је комплетна термичка изолација спољних зидова и таванице, замењена сва столарија, реновирани тоалети, а у концертној дворани урађен је нови систем грејања, замењен котао и постављени нови радијатори.”

Значај активности које локална самоуправа спроводи на јачању енергетске ефикасности објеката које користе основне и средње школе огледаће се пре свега у значајном смањењу средстава утрошених за набавку енергената, која се сваке године издвајају за те намене. Поред ове три школе, комплетно ће бити реконструисана и зграда ОШ “13. октобар” – истакао је председник Ерић.

“Највећи део средстава за реконструкцију целокупног објекта ОШ “13. октобар” биће обезбеђен преко Канцеларије за јавна улагања. Пројектно-техничка документација је завршена, а након окончања радова дугогодишњи проблеми са грејањем и дотрајалим кровом одлазе у заборав.”

Промене у сектору побољшања енергетске ефикасности општина Ћуприја покренула је пре свега на објектима јавне намене, након чега ће уследити санација фасада на стамбеним зградама. Стамбени објекти, нарочито они у строгом градском језгру грађени пре више деценија, засијаће у новом руху а град добити лепши и модернији изглед – закључио је Нинослав Ерић.

This slideshow requires JavaScript.

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП