МЕДНА ДОНАЦИЈА У ВРЕМЕ КОРОНЕ

Позиву Савеза пчеларских организације Србије пчеларима да донирају мед и пчелиње производе најстаријим суграђанима, међу првима су се одазвали чланови Удружења пчелара “Раваница-Немања” из Ћуприје. За само неколико дана прикупљено је око 200 тегли меда и велика количина прополиса, које ће у оквиру пакета градске управе добити најстарији Ћупричани, који ове дане проводе у кућној изолацији.

Мед и остале пчелиње производе донирали су сви чланови удружења, и то не само са територије општине Ћуприја него и из суседних градова. Свака тегла меда обележена је посебном етикетом, а “медна донација” пуно ће значити њеним крајњим корисницима у циљу подизања имунитета и квалитетне исхране.

Како истичу у удружењу, ово није прва хуманитарна акција којој су се одазвали, али је посебно важна јер је у њој учествовало пуно младих пчелара који су показали велику солидарност и ангажовање око прикупљања и паковања производа. Комплетна донација биће предата Штабу за ванредне ситуације општине Ћуприја и даље дистрибуирана најстаријим Ћупричанима.

Удружење пчелара “Раваница-Немања” једно је од најуспешнијих и најактивнијих у Поморавском округу, а више од 100 његових чланова још једном је доказало да се све може када сте сложни као пчеле.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП