МЕДНА ДОНАЦИЈА У ВРЕМЕ КОРОНЕ

Позиву Савеза пчеларских организације Србије пчеларима да донирају мед и пчелиње производе најстаријим суграђанима, међу првима су се одазвали чланови Удружења пчелара “Раваница-Немања” из Ћуприје. За само неколико дана прикупљено је око 200 тегли меда и велика количина прополиса, које ће у оквиру пакета градске управе добити најстарији Ћупричани, који ове дане проводе у кућној изолацији.

Мед и остале пчелиње производе донирали су сви чланови удружења, и то не само са територије општине Ћуприја него и из суседних градова. Свака тегла меда обележена је посебном етикетом, а “медна донација” пуно ће значити њеним крајњим корисницима у циљу подизања имунитета и квалитетне исхране.

Како истичу у удружењу, ово није прва хуманитарна акција којој су се одазвали, али је посебно важна јер је у њој учествовало пуно младих пчелара који су показали велику солидарност и ангажовање око прикупљања и паковања производа. Комплетна донација биће предата Штабу за ванредне ситуације општине Ћуприја и даље дистрибуирана најстаријим Ћупричанима.

Удружење пчелара “Раваница-Немања” једно је од најуспешнијих и најактивнијих у Поморавском округу, а више од 100 његових чланова још једном је доказало да се све може када сте сложни као пчеле.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.