НСЗ РАДИ ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ

Пошто је у свим филијалама Националне службе за запошљавање 17. марта привремено обустављен непосредан рад са странкама, до краја ванредног стања комуникација са корисницима одвијаће се електронским путем.

Тако ће преко интернет портала Националне службе за запошљавање бити могуће увођење лица у евиденцију незапослених и подношење захтева за остваривање права на новчану накнаду, достављање уверења о статусу лица на евиденцији, те подношење захтева и пријава по расписаним јавним позивима и конкурсима.

Такође, лицима заинтересованим за програм самозапошљавања и онима који су већ поднели захтев за учешће у њему, електронским путем доставиће се презентација обуке “Пут до успешног предузетника”. Послодавцима код којих је због ванредног стања дошло до прекида реализације програма, прекид ће се третирати као одлагње извршења уговорних обавеза.

Сви обрасци које је неопходно доставити Националној служби за запошљавање доступни су на сајту www.nsz.gov.rs , опција Документи, потом опција Обрасци.

Контакт телефони и мејл адресе путем којих заинтересована лица могу добити све потребне иформације везане за рад филијала налазе се на интернет страници НСЗ и на улазним вратима сваке филијале.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП