“МЕТАМОРФОЗА МЕТАМОРФОЗЕ” НОВАКА НОВАКОВИЋА

У галерији новог Културног центра у Параћину отворена је изложба колажа и графика “Метаморфоза метаморфозе” ћупријског уметника Новака Новаковића. Поставка садржи 20 радова насталих током 15-о годишњег стваралачког развоја овог уметника.

Ово је заиста велика одговорност за мене, јер сам после десет година у прилици да се јавности у Поморављу представим у једном другачијем светлу, а то је, Новак као уметник. Иако сам до сада отворио више од 100 изложби уметника из читаве Србије, самостална изложба посебан је изазов, јер сам у прилици да кроз ова уметничка дела представим своје деценију и по дуго уметничко сазревање, и као уметника и као човека.

Метаморфоза метаморфозе је саставни део стваралаштва једног уметника. Настанак једног уметничког дела, поред метафизичког има тенденцију сталног мењања. Метаморфоза метаморфозе је управо та промена и уметника и његовог стваралаштва у емоционалном и уметничком смислу која траје.

Моје уметничко сазревање се годинама мењало, али колаж и графикаостајали су основне технике мог ликовног изражаја.  Кроз истраживање различитих техника и различитих начина  уметничког изражавања, настала су многа дела која су у суштини задржала сличан сензибилитет изражаја.  Овај циклус мог уметничког сазревања, затворен је благодарношћу једног сусрета који је мене заокружио као уметника, као ствараоца и као личност, закључио је Новаковић.

Изложба је постављена у галерији новог Културног центра у Параћину а посетиоцима ће бити доступна до краја октобра.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП