МИНИСТАРКА ДАРИЈА КИСИЋ ПОСЕТИЛА ЦЕНТАР ЗА ПОРОДИЧНИ СМЕШТАЈ У ЋУПРИЈИ

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић, уручила је новогодишње пакетиће деци из хранитељских породица и обишла Центар за породични смештај и усвојење у Ћуприји. Министарство за бригу о породици и демографију подржало је кампању која за циљ има промоцију значаја хранитељства и повећање броја хранитељских породица.
Центар за породични смештај и усвојење у Ћуприји постоји од 2011. године и својом делатношћу покрива Поморавски, Браничевски и Борско – Зајечарски округ.

-На територији Поморавског округа, тренутно има 181 хранитељска породица а како је број деце без родитељског старања, далеко је већи од броја хранитељских породица, неопходно спроводити континуирану кампању како би се број компетентних хранитељских породица за бригу о деци повећао, каже Мила Нишић, супервизор у Центру за породични смештај и усвојење у Ћуприји.
Једна од промотивних активности кампање за хранитељство које спроводи Центар за породични смештај и усвојење, јесте и Дан отворених врата где заинтересовани грађани, сваког понедељка од 12 до 14 часова, могу да се у Центру за хранитељство информишу о условима треба испунити да би постао хранитељ и како се реализује програм хранитељства на територији општине Ћуприја. Такође почетком године биће организоване трибине у циљу промоције хранитељства у сАрадњи да различитим институцијама у граду.

Хранитељство је, привремена мера породично-правне заштите, чији је циљ да се деци без родитељског старања и младим особама, у складу са њиховим најбољим интересом, обезбеде нега, заштита, васпитање, образовање и услови за оптималан развој у породичном окружењу. Циљ смештаја детета у хранитељску породицу јесте обезбеђивање адекватног породичног окружења у коме ће оно расти, развијати се, васпитавати, образовати, оспособљавати за самосталан живот пратећи своје потенцијале, односно имати исте шансе као деца која одрастају са својим родитељима.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП