КОМПАНИЈА ФЕКА ШИРИ ПРОИЗВОДНИ ПОГОН У ЋУПРИЈИ

Европска банка за обнову и развој објавила је да је одобрила 15 милиона евра кредита за изградњу новог производног објекта компаније ФЕКА Аутомотиве у близини њеног постојећег погона у Ћуприји.
ФЕКА новац може да искористи и за набавку нових енергетски ефикасних производних линија и опреме и финансирања обртних средстава.
„Ново постројење ће бити виртуелна реплика постојећег, али ће радити са најсавременијом опремом, са много већом енергетском и производном ефикасношцћу. Као резултат тога, инвестиција ће резултирати смањеном потрошњом енергије у поређењу са постојећом опремом односно опремом која би била набављена без учешћа ЕБРД-а“, стоји у образложењу одлуке о кредитирању.Вредност пројекта у Ћуприји процењена је на укупно 15,9 милиона евра, од којих ће 15 милиона евра обезбедити ЕБРД путем осигураног кредита са дужи рок са грејс периодом.ФЕКА Аутомотиве,  производи широку палету предњих, задњих и унутрашњих аутомобилских светала за различите путничке и комерцијална возила, управља производним погоном од 7.500 квадратних метара код Ћуприје и тренутно запошљава око 100 људи. У оквиру пројекта изградње новог производног погона планирано је и постављање кровне соларне електране од 1,2 мегавата.
Иначе, компанија Фека Аутомотив прибавила је од општине Ћуприја, за ове немене додатних  4 хектара земљишта у Индустријској зони.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП