МЛАДИ ФУДБАЛЕРИ МОРАВЕ ОСВЕТЛАЛИ ОБРАЗ НА ТУРНИРУ У САРАЈЕВУ

На традиционалном међународном турниру Шампион јуниор куп, који се у Сарајеву одржава већ 15. годину за редом, дечаци 2013. годиште, ФК Морава освојили су високо пето место у у конкуренцији од чак 46 екипа из читавог региона. Ове године, на турниру који окупља млађе категорије фудбалера, у 9 категорија надметало преко 250 екипа и око 6.500 учесника, што је довољан показатељ како се ради о најзначанијем турниру за децу у региону и једном од најмасовнијих турнира овог типа у Европи.
За пулене тренера Душана Танића, ово је била прилика да се први пут појаве на једном иностраном турниру и одмере снаге са квалитетним екипама, и истовремено процене колико су далеко у тренажном процесу одмакли.

 Срж тренинга у овом узрасту је да деца науче шта је фудбал, основне технике игре и оно што је најважније, да тренинзи за њих не буду оптерећење, већ рад кроз игру. Годинама уназад у клубу нисмо имали млађе категорије, али смо у последњих годину и по дана, од како смо покренули омладунску школу фудбала, успели да привучемо чак стотину деце различитог узраста. Чак 50-оро њих узраста је од 2013. до 2017. годишта, каже тренер Танић.

Морам да изразим велико задовољство постигнутим резултатом наших фудбалера. Иако су ово генерације које се још увек званично не такмиче, учешће на оваквим турнирима за њих пуно значи. На турниру су те такмичиле екипе из Хрватске, Словеније, Босне и две екипе из Аустрије. Успели смо да остваримо добре контакте и сарадњу са осталим клубовима из региона, тако да већ имамо позив за два велика турнира ван граница наше земље, каже Александар Миленковић, секретар ФК Морава 1918. и додаје да ће током септембра и у Ћуприји бити организован сличан турнир.
Поред добрих услова за рад које имају на градском стдиону “Александар Аца Петровић”,  најмлађе картегорије моравиних фудбалера, током зиме тренинге обављају у Соколском дому.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП