НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА 178 ПРВАКА КРЕНУЛО У ШКОЛУ!

На територији општине Ћуприја у три матичне школе и њихова подручна одељења у први разред кренуло је укупно 178 малишана. Све ћупријске основне школе, по одлуци Министарства просвете, радиће по 1. моделу који подразумева праћење наставе у школи са регуларним часовима у трајању од 45 минута, уз поштовање сви прописаних епидемиолошких мера заштите.

У свим матичним школама уписана су по два одељења првог разреда док су остали ученици распоређени у подручним одељењима. У први разред ОШ “Вук Караџић” у школску 2021/2022 уписано је укупно 57 ученика, заједно са подручним одељењима у Крушару, Исакову, Батинцу и Влашкој. У школске клупе у ОШ “Ђура Јакшић” 1. септембра село је укупно 60 првака од чега у два одељења матичне школе њих 48-оро. Ове године укупно 61 ђак првак похађаће наставни програм у ОШ “13. октобар” а од овог броја 20 ученика распоређено је у подручним одељењима у Мијатовцу, Супској, Сењу и Вирину.

У школској 2021/2022. години, у први разред уписана су деца која ће до 1. септембра имати најмање шест и по година, односно највише седам и по година, и деца која су до почетка школске године напунила шест година, уколико школски психолог применом препоручених стандарда и поступака процени да су спремни за полазак у школу, коју спроводи психолог.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП