УРЕЂЕЊА СЛАВИЈАНСКОГ ПАРКА И ЦЕНТРА МИЈАТОВЦА БИЋЕ СУФИНАНСИРАНА НОВЦЕМ ОД ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ

Општинско веће општине Ћуприја на данашњој седници донело је решење о суфинансирању две грађанске иницијативе које су биле предложене у оквиру пројекта „Директно учешће грађана“, и то: пројекта-иницијативе „Дечији кутак“ у износу од 500.000 динара и пројекта „Спортски и забавни садржаји у Славијанском парку“ у износу од 200.000 динара.

Тако ће кроз пројекат „Дечији кутак“ бити уређен спомен парк у центру Мијатовца, док ће предмет друге иницијативе, како то и сам назив пројекта каже, да буде једна од највећих и дрвећем најбогатијих зелених зона у Ћуприји – Славијански парк.

Треба још једном истаћи да ће ови пројекти да буду заједнички финансирани – Општина Ћуприја издваја новчана средства, док ће учешће грађана да буде исказано кроз волонтерски рад и коришћење механизације.

Иначе, Општинско веће ово решење донело је на основу предлога листе Комисије за доделу средстава прикупљених по основу пореза на имовину општине Ћуприја, која није могла да разматра предлог пројекта „Грађанска иницијатива“ јер су потписници ове иницијативе предвидели да се пројектне активности реализују на земљишту које није у власништву Општине Ћуприја већ у власништву Републике Србије, односно Министарства одбране.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП