НАГРАДА “МАТИЋУ У ЧАСТ” ЈОВАНИ МИТРОВИЋ

Јована Митровић, ликовна уметница из Врања, добитница je награде “Матићу у част” за дело “Анихилација“. Ово је први пут да награду добија графика. И ове године обезбеђена је откупна награда за награђено дело, а ова млада уметница поред плакете награђена је и термином за самосталну изложбу у галерији ћупријског музеја.

Велика ми је част што сам као млади уметник носилац једног оваквог признања. Што се тиче моје поетике, тражим елементе који би помогли у праћењу атмосфере. Превасходно волим да се бавим напуштеним просторима и њиховом атмосферизацијом. Отуда и моје интересовање за овај конкурс. Сматрам да се моја композиција уклапа у задату тему. Хвала жирију што је то препознао – истакла је Јована Митровић.

Јована Митровић завршила је основне и мастер студије на смеру Графика на Факултету ликовних уметности у Београду и тренутно је на докторским студијама. По мишљењу жирија петнаесторо аутора са 23 рада задовољило је критеријуме и пропозиције конкурса. Њихова дела део су поставке изложбе “Матићу у част”,  која је део програма 40. “Матићевих дана”.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП