СВЕ НАС ГРЕЈЕ ВЕЧНИ ПЛАМЕН ДУШАНА МАТИЋА

Све нас греје вечни пламен Душана Матића – поручили су завичајни песници, који се традиционално окупљају на “Матићевим данима”, дајући тако свој допринос одржавању ове књижевне манифестације.

Поводом великог јубилеја организатор “Матићевих дана”, Народна библиотека “Душан Матић” промовисала је билтен “40 година Матићевих дана” и прикладну брошуру о животу и раду великог ствараоца. Директорка Љиљана Ђорђевић истакла је значајан допринос који завичајни књижевници сваке године дају одржавању “Матићевих дана”. У име дугогодишње успешне сарадње она је ћупријском књижевном клубу “Душан Матић” уручила пригодну захвалницу.

Сигурна сам да је на сваког од нас, мање или више, утицало дело Душана Матића, зато је и потребно да се сваке године овде окупљамо како би читајући своја дела и говорећи о Матићу надахњивали себе енергијом коју је носио велики књижевник – рекла је Ксенија Милошевић.

Епидемиолошка ситација је учинила да на скупу буде мање песника но обично, нарочито из околних градова, али се ипак осетила атмосфера заједништва и посвећености писаној речи.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП