НАГРАДА ЗА ДОБРО УПРАВЉАЊЕ, РАВНОПРАВНОСТ И ОДСУСТВО ДИСКРИМИНАЦИЈЕ

Општини Ћуприја уручена је рачунарска опрема, као годишња награда за најбољу Општинску управу у примени принципа доброг управљања.

Министарство за државну управу и локалну самоуправу и Стална конференција градова и општина сврстали су општину Ћуприја у ред четири најбоље локлане самоуправе у Србији, које су у протеклој години имале најбољу праксу у области добре управе и које у први ред стављају равоправност и одсуство дискриминације.

Драго ми је што је наше залагање и жељу за унапређењем доброг управљања неко препознао и наградио. Општина Ћуприја је дугогодишњи члан Сталне конференцијие градова и општина и надам се успешној сарадњи и у будућности, како бисмо јо побољшали услове живота наших грађана – истакао је председник општине Ћуприја Јовица Антић.

Општину Ћуприја ћемо истицати као важан пример добре праксе. Њена искуства преносићемо другим општинама како бисмо указали на проблем дискриминације и као би се поједине ствари у тој области могле додатно унапредити – ракао је генерални сектретар СКГО Никола Тарбук.

Општина Ћуприја је добила и два милиона и 300 хиљада динара за бригу о деци са сметњама у развоју кроз пројекат који финасира агенција SWISS PRO Владе Швајцарске а спроводи Канцеларија Уједињених Нација за помоћ локалним самоуправама.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП