ВИТОМИРУ МАТИЋУ УРУЧЕНА “МЕДАЉА БОРЦА”

Витомир Матић, деведесетшестогодишњи, последњи живи учесник Народноослободилачког рата у општини Ћуприја, награђен је “Медаљом борца” коју додељује СУБНОР Србије. “Медаља борца” је прошле године искована поводом обележавања 80 година од 4. јула, “Дана борца”, када је донета одлука о подизању устанка против фашизма у поробљеној Југославији. Медаља је намељена преосталим живим борцима. Витомирау Матићу признање је уручио председник СУБНОР-а Србије генерал мајор Видосав Ковачевић.

Иако врмешан, Витомир Матић је још увек виталан и често виђен на јавним скуповима, које организује САУБНОР Ћуприје. Како је рекао, захвалан је општини Ћуприја што брине о СУБНОРУ, као организацији која окупља потомке ученсика народноослободилачких ратова и чува успомене на дане борбе за слободу.

Након рата Витомир Матић је одликован Медаљом за храброст и носилац је Ордена заслуга за народ.

Свечаности у просторијама СУБНОР-а Ћуприје присуствовао је и председник општине Јовица Антић, који је честитао Витомиру Матићу на заслуженом великом признању. “Медаља борца” установљена пре две године и Витомир Матић један од првих носилаца – рекао је Предеседник СУБНОР-А Србије Видосав Ковачевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.