НАЈДУЖА ЗАБРАНА КРЕТАЊА ТОКОМ УСКРШЊЕГ ВИКЕНДА

На Велики петак у 17 сати почеће најдужи период забране кретања од увођења ванредног стања, који ће трајати све до уторка, 21. априла, до 5 сати ујутру.

Имајући у виду податке о броју новозаражених коронавирусом, оваква одлука Кризног штаба Републике Србије уследила је као мера предострожности током ускршњих празника, како би се осигурало поштовање социјалне дистанце. У циљу сузбијања заразе ове године Ускрс ће бити прослављен у изолацији која ће трајати укупно 84 часа, а прекида забране кретања у трајању од пет сати, који је ради одржавања ускршње литургије тражио Синод СПЦ, ипак неће бити.

Према речима министра здравља Златибора Лончара, сем онима са издатом дозволом, током полицијског часа кретање ће бити дозвољено лицима са аутизмом и другим сметњама у развоју. Она ће у било које доба дана, без посебне дозволе за кретање, у пратњи једног лица моћи да изађу у шетњу која им је потребна из терапеутских разлога. Трајање шетње није временски ограничено, али се ова лица и њихови пратиоци могу удаљавати највише 200 метара од места становања.

 

фото: Министарство здравља

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП