НИКОЛИНА И ЈОВАН ЈОВАНОВИЋ ПОБЕДНИЦИ ТАКМИЧЕЊА “БРЗИНОМ ДО ЗВЕЗДА”

Николина Јовановић и Јован Јовановић, ученици ОШ “Ђура Јакшић”, победници су општинског атлетског такмичења које се ове године одржава као део манифестације “Брзином до звезда”. Поред њих пласман на велико атлетско финале у дисциплини спринт на 40 метара, које ће бити одржано средином јуна у Београду, изборило је још седам девојчица и седам дечака из три ћупријске основне школе.

Пројекат “Брзином до звезда” покренут је пре скоро једну деценију, као један од најмасовнијих и најефективнијих пројеката у области дечијег и школског спорта. Ове године су због пандемије коронавируса изостале радионице које обуватају социјални, медицински и друштвени аспект развоја деце – каже Никола Илић, аутор и координатор пројекта “Брзином до звезда”.

Ово је седми циклус такмичења, а Ћуприја је до сада три пута била град домаћин и наш добар сарадник у реализацији пројекта. Циљ, мисија и визија пројекта је да интегрише, мотивише и унапреди систем рада са децом кроз краљицу спортова – атлетику.

Манифестацију „Брзином до звезда”, коју заједнички реализују Српски атлетски савез и компанија “Теленор”, на локалу су подржали Спортски савез Ћуприје и ОАК “Морава”. За победнике су обезбеђене дипломе и медаље, а најуспешнију екипу, школу и појединце на финалном надметању очекују вредне награде.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП