ОБЕЛЕЖЕН САВИНДАН У МЕДИЦИНСКОЈ ШКОЛИ

Медицинска школа из Ћуприје је изградила традицију светковања Дана Светог Саве, школске славе, којом са пуно пажње одају неизмерно поштовање, пре свега, првом српском просветитељу, доброчинитељу и утемељивачу школства, Светом Сави, а истовремено, и традицију која негује значај и неопходност васпитања и образовања. И ове године, у оквиру пригодне свечаности, додељена су највиша светосавска признања и захвалнице наставницима и ученицима, за заслуге у раду и постигнуте успесима током школовања као и удружењима која помажу рад школе и ђачког парламента. Највише признање које Медицинска школа додељује, Светосавска повеља, уручена је професорки биологије, Марији Илић.

” Морам да истакнем да је за сваког просветног радника, велика част када добије Светосавску повељу. Некада као ђак генерације ове школе, и данас као професор са 27 година дугим радним стажом, морам да кажем да сам путем своје професије, увек ишла усправне главе, да сам улагала максималне напоре и љубав да генерацијама ученика пренесем знање и љубав према овом позиву, а деца и колеге то умеју да препознају и награде, истакла је овогодишња добитница Светосавске повеље, професорка Марија Илић.

За постигнуте резултате на такмичењима из Српског језика и књижевности, Светосавску захвалницу школе добио је будући физиотерапеут, ученик четвртог три разреда Урош Николић. Иако ће са поносом понети диплому Медицинске школе, његов будући позив, како каже, неће бити медицина већ школовање на факултету за матерњи језик.


Коло српских сестара из Вирина , ове године обележава деценију постојања и рада. Иако броје свега 12 чланица, чланице удружења учествују на бројним хуманитарним акцијама, па су тако Ђачком парламемнту Медицинске школе, свесрдно помогле у акцији прикупљања новогодишњих пакетића, које ученици школе традиционално додељују малим пацијентима на дечјем одељењу ћупријске болнице.
Зорица Маринсковић, директорка школе није крила задовољство пригодним програмом који су ученици припремили за овогодиушњу светковину, истичући да су још једном доказали да су поред стручних предмета у домену медицине, веома успешни и у осталим образовним сферама.

Овогодишњи колачар наставница Марија Петровић, док ће домаћин школске славе наредне године, бити наставница Гордана Тадић Приморац.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП