НОЋ ИСТРАЖИВАЧА – УЛИЦЕ ПОД СВЕТЛОМ НАУКЕ

Под слоганом “Улице под светлом науке” у Ћуприји се одржава 13. европска Ноћ истраживача. У холу Високе медицинске школе у Ћуприји више од 50 волонтера презентовало је око 30 различитих експеримената из неколико научних области а као и до сада сви програми прилагођени су посетиоцима различите старосне доби, али је највеће интересовање од којих је највећи број деце. На штандовима су приказани различити хемијски огледи, чудесни свет магнетизма као и поступак израде еколошких возила на електрични и ваздушни погон а и ове године, посетиоци ће закорачити у чудесан свет астрономије јер ће бити у прилици да помоћу телескопа посматрају звезде.

Невена Миљанић, координаторка тима волонтера каже да је ноћ истраживача једна од манифестација која младима пружа прилику да представе своја знања и вештине, а ове године посебна им је част што ћена радионицама израде соларних пуњача и соларног сата, учествовати и њихови гости ученици из Литваније и Турске.
Волонтери НОУ тима су и овога пута показали изузетну професионалности и обученост, јер су стрпљиво понављали огледе по неколико пута и одговарали на свако постављено питање.
Ноћ истраживача се поред Ћуприје организује и у свим осталим градовима Поморавског округа а реализатор ове манифестације за Поморавље је Регионални тим подршке за науку, образовање и уметност НОУ тим.

 

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП