ОБУКА ЗА ГЕРОНТОДОМАЋИЦЕ

Геронтодомаћица не зачи само помоћ у кући старим и болесним особама. Она је лепа реч, подршка, мотивација, друг и пријатељ. Такве особе враћају оптимизам и вољу за животом – чуло се на обуци за геронтодомаћице у Центру за социјални рад.

Обуку подржавају општина Ћуприја и Министарство за државну управу и локалну самоуправу. Друштво за дечју и церебралну парализу из Ивањице је лиценицарно за пружање овакве врсте обуке. Наш задатак је да полазнице припремимо за овај посао, односно ново занимање, које има будућност, јер је из године у годину све више особа којима је оваква врста помоћи потребна – каже психолог, Милка Караклаић, едукадор на обуци за геронтодомаћице Друштва за дечју и церебралну парализу из Ивањице.

Сертификат који геронтодомаћице добијају валидан је на целој територји Србије и иностранству. Новчана надокнада је у висни минималне месечне зараде са уплаћеним стажом и свим порезима и доприносима које прописује држава србија.

Геронтодомаћице пружају разне видове помоћи у кући и не морају бити сикључиво упућене на старије особе. Оне су обучене и за комуникацију са особама којима је потребна помоћ. Обучене су да пруже прву помоћ, а упознате су и са врстама болести и стањима која су најучесталија код корисника помоћи – чуло се на обуци.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП