Нови асфалт у Мијатовцу

Новим слојем асфалта на површини од две и по хиљаде квадрата, пресвучена је путна деоница у самом центру села Мијатовца, тачније зона око школе, Дома културе и сеоске цркве.

Према речима Дејана Ристића, директора ЈКП “Равно 2014.” реконструкција ових улица започета је након недавног састанка локалног руководства са мештанима Мијатовца, а радови су као што су и започети, тако и завршени у најкраћем могућем року.

“Асфалтом су пресвучене три улице у само центру села, улица Кнеза Милоша, у зони школе и сеоске амбуланте, улица Ђурђевданска, потес испред сеоске цркве и крак прилазне саобраћајнице из правца Ћуприје, у улици Данила Димитријевића. Радови су обухватили и проширење паркинг простора ког улаза у сеоски стадион као и изградњу прилазних стаза код школске капије и сеоске амбуланте. Оно што је веома важно, а тиче се безбедности деце која долазе или одлазе у школу или вртић, на овој деоници постављена су и два успоривача саобраћаја.”

У оквиру летњег одржавања локалних и некатегорисаних путева у селима општине Ћуприја, током ове године планирано је пресвлачење и санирање већих деоница у више сеоских месних заједница. Екипе ЈКП “Равно 2014” у протеклих месец дана привеле су радове на ревитализацији неколико путних праваца.

“Саниране су ударне рупе на путном правцу Виногради-Кованица, Ћуприја-Батинац и Крушар-Исаково, као и деоница пута кроз само село. Механизација се колико већ наредне недеље, враћа у село Мијатовац, где ћемо отпочети радове на санацији Ђурђевданске улице, која се протеже од центра села па све до Гиља. Ова деоница, претрпела је велика оштећења током изградње нове пруге, због транспорта материјала, а судећи по свему, радове на санацији оштећења коловоза, које је требало да заврши железница, преузеће локална самоуправа”, додаје Ристић.

Ових дана интензивирани су радови и на санацији некатегорисаних путева у ћупријским селима.

У Мијатовцу је већ санирано неколико путних праваца, а већ за који дан почеће радови на територији села Супска и Крушар.

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП