НОВА ЋУПРИЈА – СПОЈ САВРЕМЕНОГ И РУСТИЧНОГ

Спој савременог и рустичног – тако бисмо у најкраћем могли да опишемо будући изглед центра Ћуприје. Пре двадесетак дана почела је озбиљно и дуго планирана реконструкција која ће, у основи, изместити саобраћај из главне улице и градском језгру дати потпуно нови изглед.

Управо са том идејом се и приступило изради архитектонског плана који представља симбиозу прошлости, садашњости и будућности најстаријег града у Поморављу. Плана којим је предвиђено да улице, тргови и спомен-обележја својим изгледом сведоче о богатој историји Хореум Маргија, Равна и Ћуприје – нагласио је Нинослав Ерић, председник ОО СНС Ћуприја и кандидат за народног посланика.

На улазу у Ћуприју пре коју годину подигнут је импозантни споменик кнезу Лазару, који је постао симбол града. Град на Великој Морави у блиској будућности ће бити препознатљив и по тргу који ће носити име краља Стефана Првовенчаног – тргу који ће се простирати на тромеђи улица Миодрага Новаковића, цара Лазара и Анђе Ранковић.

Ускоро почиње и замена тротоара у Улици цара Лазара. Томе ће претходити темељна реконструкција подземних инсталација, превасходно замена водоводних цеви старих више од пола века. Након завршетка техничких радова, када тротоари буду поплочани гранитном коцком, једна од највећих и најзначајнијих саобраћајница у Ћуприји доживеће визуелни преображај – сумирао је Нинослав Ерић.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП