ОБУКА ЗА РАД СА ДЕЦОМ СА СМЕТЊАМA У РАЗВОЈУ И ИНВАЛИДИТЕТОМ

Обуком васпитача за рад са децом са сметњама у развоју и инвалидитетом заокружен је пројекат “Сервис подршке рањивим категоријама становништва на територији општине Ћуприја”. То је последња, пета у низу обука које су реализоване током ове године. Обуку су држали стручни сарадници Друштва за дечју и церебралну парализу из Ивањице, а финансијску подршку пружили су општина Ћуприја и Министарство за државну управу и локалну самоуправу.

Наш задатак је да радимо и помажемо деци са посебним потребама у свакодневним активностима – рекла је Снежана Илић, директорка ПУ “Дечја радост” и нагласила да ће овај вид обуке бити од велике помоћи васпитачима и стручним сарадницима у раду са децом којој је потребна посебна пажња и нега.

Игре и играчке су важан сегмент у раду са децом са сметњама у развоју и инвалидитетом – рекла је дефектолог, магистар Светлана Главинић, председница Друштва за дечју и церебралну парализу, Ивањица.

Овом обуком желели смо да дамо подршку нашим колегама у предшколким установама који се свакодневно, у свом раду, сусрећу са децом са сметњама у развоју и инвалидитетом – закључила је Светлана Главинић.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП