ВЕЛИКИ УСПЕХ ЖЕНСКЕ ЕКИПЕ ШАХ КЛУБА “РАДНИЧКИ – БОНЕ”

Женска екипа шах клубра “Раднички – Боне” од наредне сезоне тамичиће се у Првој лиги Централне Србије група “Исток”. Ради се о првом степенику испод савезног нивоа. Ћупријским шахисткињама ово није првио пут да се на 64 поља огледају са екипама некада “Квалитетне лиге Србије”.

Вреатиле см осе тамо где припадамо. Уз помоћ младих снага надамо се средини табеле – рекла је Снежана Ђорђевић, капитне екипе.

Снежана Ђорђевић и Наташа Савић имаће велику помоћ две младе шахистикње, пред којима је велика будућност. То су Неда Николић, ученица ОШ “Ђура Јакшић” и Ева Марјановић ученица ОШ “Вук Караџић”.

Неда Николић је управо девојчица о којој ће се тек чути. Воли шах и веома му је посвећена. Каже да јој је велика част што игра са својим наставницама.

Подсећамо да је и мушка екипа остварила пласман у Другу лигу Централне Србије.

Наташа Савић је у шаховском свету веома позната. У Ћуприји тек понеко зна да је она једна од најпризнатијих шаховских судија у земљи и иностранству. Управо се вратила из Монте Карла где је судила првенство малих земаља Европе. Наташа је и председница Шаховског савеза Поморавског округа.

Пред нашим шахистима су два велика трунира. Један је отовореног типа и биће одржан у у Параћину, у суботу 17. децембра, а други је првенство ћупријске Гимназије, које ће се играти у среду. 28. децембра.

Натавићемо да популаришемо шах пре свега у школама, на турнираима, а са лепим времном видећете нас и на трговима, улицама и свуда где је могуће поставити таблу, јер шах је живот – рекао је Зоран Ђурђевић, председник шах клуба “Раднички – Боне”.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП