ОДЛУКЕ ПОМОРАВСКИХ КРИЗНИХ ШТАБОВА У СКЛАДУ СА РЕПУБЛИЧКИМ

Штабови за ванредне ситуације општина Поморавског округа донели су закључке према којима на својој територији почињу да примењују одлуке Владе Србије о ублажавању појединијих рестриктивних мера за време ванредног стања. Тако ће поново почети са радом зелене пијаце, објекти из области трговине на мало (књижаре, бутици, продавнице техничке робе, продавнице грађевинског материјала), као и одређене занатске и услужне радње (аутомеханичарске, вулканизерске, обућарске, кројачке, хемијско чишћење, школе за обуку возача).

Градска пијаца у Свилајнцу поново се отвара од среде 22. априла, и радиће у времену од 07-16 сати са мањим бројем продаваца, уз појачане мере хигијене. Са радом ће по одлуци тамошњег штаба за ванредне ситуације почети и благајна Комуналног јавног предузећа “Морава”, те локали који се налазе у ТЦ “Европа”. У Свилајнцу од среде поново крећу и грађевински радови који су због ванредног стања били у прекиду попут сређивања пољских путева, уређења градских и сеоских гробаља, и крпљења ударних рупа.

Зелена пијаца у Деспотовцу радиће понедељком, средом и петком од 07-13 сати, с тим да ни продавци ни купци неће моћи да уђу у круг пијаце без заштитне опреме. Поштовање ове мере контролисаће запослени у Комуналном јавном предузећу “СТАН” уз помоћ волонтера, који ће након истека радног времена пијаце дезинфиковати све површине. Радно време свих радњи продужено је до 17 сати, с тим да објектима из делатности које подразумевају близак физички контакт као што су фризерски и козметички салони, теретане и фитнес центри, рад и даље неће бити дозвољен.

Са изузетком зелене пијаце у Ћуприји која до даљег остаје затворена, и јагодинске пијаце која од увођења ванредног стања није ни затварана, уз поштовање превентивних мера наставиће да раде пијаце параћинске и рековачке општине. У Рековцу трговинске радње продужавају радно време до 17 сати, а на пијацама у Рековцу и Белушићу право да продају имаће само произвођачи из ове општине.

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП