ЈЕДНОКРАТНА НОВЧАНА ПОМОЋ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

Министарство пољопривреде донело је одлуку о додели једнократне новчане помоћи регистрованим пољопривредним газдинствима ради ублажавања економских последица насталих услед пандемије коронавируса.

Право на исплату новчане помоћи има носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, које је уписано у Регистар пољопривредних газдинстава и налази се у активном статусу. Поред општег услова неопходно је да подносилац захтева у регистру има уписане површине на којима гаји поврће у заштићеном простору, или да је власник животиње која је обележена и регистрована у Централној бази података о обележавању животиња (крава, овца, коза). Право на новчану помоћ имају и власници обележених и регистрованих кошница пчела, било да су носиоци или чланови пољопривредног газдинства, под условом да имају 70 или више година старости у 2020. години.

Висина једнократне новчане помоћи одређује се по јединици уписане површине, односно по грлу стоке или броју кошница и то:

25 динара по квадратном метру уписане површине под поврћем у заштићеном простору, а највише 90 000 динара;
3000 динара по грлу краве, а највише 30 000 динара;
500 динара по грлу овце или козе, а највише 20 000 динара;
800 динара по кошници пчела, а највише 20 000 динара.

Исплату новчане помоћи пољопривредним газдинствима врши Министарство финансија, на основу података добијених од Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управе за аграрна плаћања.

За све додатне информације пољопривредни произвођачи могу се обратити Пољопривредној и стручној служби Јагодина.

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП