УМЕТНОСТ РОДИТЕЉСТВА – РАДИОНИЦЕ ЗА ДЕЦУ И РОДИТЕЉЕ У МОРАВСКОМ ПАРКУ

Под покровитељством општине Ћуприја, у уторак, 13. јуна од 17 до 19 часова у Моравском парку, биће одржана манифестација ” Уметност родитељства”. Манифестација се одржава у оквиру програма “Подршка подстицајном родитељству кроз игру”, а циљ је да деца и родитељи, кроз заједничко учешће у колажном књижевно, мизичко уметничком програму, уживају у различитим видовима уметности коју им нуде културне и образовне установе на нивоу града.

Планирано је да неколико локација у парку крај реке, буде постављено више тематских пунктова, на којима ће учесници моћи да цртају, вајају, учествују у музичким радионицама и читају књиге и проведу квалитетно време са члановима своје породице. На програму су радионице: Заједно читајмо – читалачке радионице у организацији Народне библиотеке “Душан Матић”; Слушамо и креирамо музику – концерт за децу и родитеље ШОМО “Душан Сковран” и нумера КУД- а “Железничар” и ликовна радионица- “Land art”, ПУ “Дечја радост” и музеја “Хореум Марги Равно”.

Партнери и организатори заједничке манифестације на локалу, одржали су ПУ” Дечја радост”, локална самоуправа, Центар за социјални рад, Дом здравља, и установе кулутре из нашег града.

Пројекат “Подршка локалним самоуправама за ширење добрих политика и пракси подршке родитељству – Разиграно родитељство”, има за циљ се унапреди квалитет услуга за децу раног узраста и њихове родитеље, кроз подршку родитељима у стварању сигурног окружења, доброг здравља, одгајања у складу са потребама детета и раног учења кроз игру. Пројекат су подржали Влада Републике Србије и УНИЦЕФ-а, а рачуна се да је њиме тренутно у Србији обухваћено око 60 хиљада деце и њихових родитеља.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП