ВАУЧЕРИ ЗА 36 ПОЉОПРИВРЕДНИКА ОШТЕЋЕНИХ У ПРОШЛОГОДИШЊИМ ПОПЛАВАМА

Пољопривредницима у Ћуприји, чија су газдинства претрпела штету током прошлогодишњих поплава, подељено је 36 вредносних ваучера, које пољопривредници могу да искористе до 31. маја текуће године. Ваучери у вредности од 66.000 динара, могу се искористити за куповину робе и производа намењених пољопривредној производњи, укључујући семе, садни материјал, ђубриво, пољопривредне алате и опрему, као и резервне делове и материјал за поправку пољопривредних машина.

Јелена Ђулинац, председница општине Ћуприја, истакла је овом приликом да су у прошлогодишњим поплавама, значајну материјалну штету претрпела многа мала и породична пољопривредна газдинства са територије општине Ћуприја, и да ће ова средства бити прва помоћ за опоравак од начињене штете. Такође, нагласила је да ћупријски пољопривредници последњих година велику подршку и помоћ у виду субвенција за различите пољопривредне гране, могу да очекују и од општине Ћуприја, преко Одељења за привреду и пољопривреду, и да се нада да ће локалне подстицаје у пољопривреди користити што већи број младих пољопривредника.

Александар Ментов, национални координатор Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) каже да су последице климатских промена на себи највише осетили пољопривредници и да ће ову помоћ добити око 300 пољопривредника из седам општина, Куршумлије, Трстеника, Варварина, Ћићевца, Бруса, Ћуприје и Ражња.

Процес коришћења ваучера је једноставан, а набавка пољопривредних производа и робе, осим пестицида, може се обавити у овлашћеним пољопривредним продавницама на територији општине.
Ваучере је обезбедила Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО), у оквиру Програма техничке помоћи за хитан одговор, и у партнерству са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП