ОДРЖАНА ПРВА РЕДОВНА СЕДНИЦА СО ЋУПРИЈА

Усвајањем записника са прве седнице по хитном поступку СО Ћуприја и верификацијом мандата и полагањем заклетве одборника Горана Николића, испред одборничке групе “Александар Вучић-Ћуприја не сме да стане” отворена је 1. редовна седница локалног парламента.

Већином гласова одборници су усвојили четири Годишња плана ЈКП “Равно 2014.” за 2024. годину, који се односе на одржавање јавног зеленила, обезбеђивање јавног осветљења, одвођења атмосферских вода и радове на изградњи, реконструкцији, одржавању и заштити општинских путева. Дејан Ристић, директор ЈКП Равно 2014. истакао је овом приликом да је досадашња реализација ових годишњих планова била стопостотна, и да је реално очекивати да се и ове године динамика у потпуности испоштује. Одборничком већином усвојени су и програми јавне хигијене и одношења смећа која су у делокругу рада предузећа Пор Вернер Вебер, а одборници су једногласно подржали план рада народне кухиње Црвеног крста, за чије се функционисање из локалне касе, годишње издваја пет милиона динара. Сагласност на програм коришћења средстава из буџета општине добило је ЈКП „Равно 2014“, а на првој редовној седници усвојена је и предложена листа чланова Штаба за ванредне ситуације.

Дневни ред, закључен је извештајем о извршењу буџета за првих девет месеци прошле године, а допуна дневног реда односила се на одлуке о платама и радно правном статусу изабраних и постављених лица у органима општине. Седница је окончана одлукама о разрешењима и именовањима школских одбора, општинског савета родитеља и одборничким питањима.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП