ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ПО ШЕСТИ ПУТ У НОВОМ САЗИВУ

Oдржана је шеста седница Oпштинског већа у новом сазиву. Најпре је усвојен предлог одлуке о платама изабраних и постављених лица у органима општине и нацрт одлуке о радно правном статусу изабраних и именованих лица. Оба предлога добила су подршку већника и упућени су Скупштини општине на коначно одлучивање.

Чланови већа усвојили су извештаји о раду  и измене финансијских планова буџетских корисника за протеклу годину.

Туристичка организација, Народна библиотека „Душан Матић“, музеј „Хореум Марги-Равно“ и Центар за социјални рад поднели су редовне годишње извештаје о раду, а ОШ „Вук Караџић“ је одобрена измена финансијског плана у делу који се односи на превоз ученика из подручног одељења у Батинцу.

ЈКП „ Равно 2014“ добило је сагласност на измену ценовника. Реч је о изменама ценовника који се односи на услуге  постављања и одржавања водоводне и канализационе мреже. Како је у предлогу назначено уведена је категорија комерцијалних потрошача којима ће се, због објективно већих трошкова одржавања, услуге наплаћивати другачије од индивидуалних корисника.

Седницу општинског већа затворило је усвајање оставке досадашњег заменика  Општинског правобраниоца и именовање Јовице Антића на ову функцију.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП