ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНИ И ДУГОРОЧНО ИСПЛАТИВИ

Потписани су уговори са грађанима и извођачима радова на енергетској санацији објеката. Заједничким снагама до боље енергетске ефикасности објеката на територији општине Ћуприја. Ресорно министарство, локална самоуправа и грађани раде на смањењу трошкова за загревање, односно хлађења породичних објеката заменом столарије, котлова, пумпи или преласком на енергенте који доприносе уштеди на дужи период, штитећи тако човекову околину.

Општина Ћуприја је од минималних средстава, одсносно незаинтересованости грађана за учешће у енергетској санацији објеката, пре неколико година, доспела до локалне самоуправе са највишим параметрима када је у питању уштеда енергената и заштита човекове околине.

Према речима Владимира Васиљевића, заменика председнице општине, исплатио се рад на промени свести грађана о потребама енергетске санације, тако да је једна мала општина изашла у први план по улагањима у односу на број грађана и њиховој заинтресованости за енергетском ефикасношћу. Према његовим речима у питању је око 25 милиона динара укупних улагања, односно 58 породичних објеката који ће бити енергетски санирани.

Сличног су мишљења и извођачи радова. Они подржавају активности општине Ћуприја и поздрављају заинтресованост грађана за учешће у овом великом послу, чија је исплативост више него евидентна.

Општина Ћуприја ће и у наредном периоду наставити да ради на овом важном послу. Желимо да постанемо модеран европски град који користи све могућности за пружањем бољег и квалитетнијег живота својим житељима – закључио је заменик председнице општине Владимир Васиљевић.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП