ОДРЖАНО 10. СКУПШТИНСКО ЗАСЕДАЊЕ

Чланови градског парламента, на 10. редовном скупштинском заседању одборници су дали сагласност ЈКП “Равно 2014.” на посебан програм за коришћење средстава из локалне касе у износу од 40.000.000 динара, која ће бити наменски бити усмерена на завршетак изградње цевовода са црпном станицом на Добричеву, чијим ће завршетком бити обезбеђено уредно водоснабредање општине Ћуприја, насеља Добричево и фабрике “СМП Аутомотиве”. Ова тачка дневног реда изазвала је ширу дискусију одборника, по питању утрошка средстава за опремање индустријске зоне а одговор на одборничка питања дао је Илија Пауновић, заменик председника СО Ћуприја.

Индустријска зона “Добричево” пројекат је о националног интереса. Република Србија је у највећој мери финансирала изградњу и инфраструктурно опремање нове индустријке зоне, која је по својим габаритима највећа у централном Поморављу. Што се тиче политике запошљавања, то је унутрашња ствар компаније, али верујем да је највећи број радника који ће радити у фабрици “СМП Аутомотив” управо са територије општине Ћуприја. Свечано отварање фабрике се ускоро очекује али тачан датум још увек није јавно доступна информација, закључио је Илија Пауновић.

Одборници су усвојили предлог Одлуке о отуђењу грађевинског земљишта у индустријској зони, које је после спроведеног поступка, продато по цени од 705 динара по метру квадратном и на коме ће бити изграђен производни објекат. Усвојена је и Одлука о изменама и допунама одлуке о мрежи јавних основних школа на територији општине, која ће омогућити да у дело буде спроведена иницијатива деце и родитеља са територије деспотовачке општине, да се у овом месту отвори истурено одељење Основне музичке школе „Душан Сковран“. Овом одлуком, ШОМО „Душан Сковран“ убудуће се преименује у Основну музичку школу „Душан Сковран“. Како је унапред договорено, настава за ученике одвијаће се у згради Техничке школе у Деспотовцу, која располаже адекватним простором за обављање наставе. Како се издвојено одељење буде развијало, обе локалне самоураве ће заједнички финансирати куповину инструмената, наставних средстава и опреме.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.