НОВЕ ПРОСТОРИЈЕ ЗА ЈОВАЧКЕ ФОЛКЛОРАШЕ

Фазна реконструкција Дома културе у Јовцу, настављена је опремањем и привођењем намени још једне просторије у објекту, коју ће убудуће користити чланови Културно уметничког друштва Јовац, које је у формирању. Фолклорно друштво већ сада броји око 60-ак чланова, претежно деце из Јовца, Дворице и Остриковца, којима ће на располагању бити око 120 квадрата опремљеног простора за вежбу и пробе свих ансамбала.
“ Наша дужност је да у сарадњи са месним заједницама, помогнемо да наша села, а превасходно млади добију адекватне услове за различите културне активности у селу. Домови културе одувек су словили за места где су се одвијала сва културна дешавања у селу, па отуда и жеља локалне самоуправе да у догледно време овакве објекте учинимо приступачнијим и квалитетнијим, како би их мештани у већој мери користили, истакао је Јовица Антић, председник општине Ћуприја током обиласка Дома културе у Јовцу.

 Веома сам изненађем оволиким бројем деце која су исказала интересовање да се баве фолклором. Иницијатива коју чланови месне заједнице Јовац исказују за различите видове активности, које за циљ имају унапређење живота свих мештана је заиста запањујућа, а нарочито је похвално то што све чешће долази од младих људи, који су остали да живе у свом селу. Јовац је пример како треба да изгледа сарадња локалне самоуправе и месне заједнице. Мештани Јовца заједно опредељују приоритете, а општина је ту да им помогне у њиховој реализацији, нагласио је председник Антић.

Треба истаћи да је до сада у Јовцу реализовано неколико пројеката. Пре две године, регулисано је корито Јовачког потока, асфалтирано неколико улица, а у оквиру Дома културе оформљена библиотека и просторија за састанке. У наредном периоду очекује се санација крова на вртићу као и реконструкција централне градске саобраћајнице.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП