ОДРЖАНО ПРВЕНСТВО ПОМОРАВСКОГ ОКРУГА У ШАХУ

Првенство Поморавског округа је било узбудљиво до последњег кола, јер су се на врху после 8. кола издвојила чак четири играча са истим броје поена, али је Матија Ивић сасвим оправдао тутулу најуспешнијег играча шаховског Савеза поморавског округа за 2021. годину освојивши 7,5 поена из 9 кола. Друго и треће место су освојили Урош Цветановић , члан “ОШК Параћин” и 15-годишњи Растко Марјановић , члан ШК “Раднички” из Ћуприје, такође са 7,5 поена, али са нешто слабијим додатним критеријумима. Четврти је Драган Динић из ШК “Параћин”, пети Далибор Радисављевић из ШК “Каблови”, док је шесто место освојио Слободан Радосављевић , такође члан ШК “Каблови”. Првих шесторо такмичара су освојили главне награде, док су специјалне награде однели: Јован Петковић , члан ШК “Раднички” Ћуприја, као најбољи омладинац на турниру, Маша из Јагодине као најуспешнија шахисткиња, док су Свилајнчани  Живојин Обрадовић и  Мирослав Стојановић понели титуле најуспешнијег ветерана и играча са највише освојених рејтинг поена.

Награде у шаховским књигама су освојили: Саша Лукић из Параћина као најбољи кадет, Неда Николић из Ћуприје као најбоља кадеткиња,  Владан Благојевић из Јагодине, најбољи у поенској групи 2000-2199, Дејан Пантић из Ћуприје најуспешнији у групи 1800-1999, Бојан Милутиновић из Параћина у групи 1600-1799, Радосав Милосављевић из Супске, најбољи у групи 1400-1599, Ивановић Игор и Павловић Василије из Јагодине, најуспешнији у групама 1200-1399 и 1000-1199, док је најбољи играч без рејтинга Иван Ђурђевић из Ћуприје.

Шесторо најмлађих су добили као поклон изненађење, новогодишње пакетиће. Турнир је протекао без инцидената, а за суђење су биле задужене судије: Наташа Савић и Доминиqуе Дервиеуџ, међународне судије, Сања Бакић, ФИДЕ судија и Снежана Ђорђевић, национални судија.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП