ОГРАНИЧЕНЕ ЦЕНЕ ОСНОВНИХ НАМИРНИЦА И ЗАШТИТНЕ ОПРЕМЕ

Влада Србије донела је Одлуку о ограничењу висине цена основних животних намирница, заштитне опреме и дезинфекционих средстава. На списку се налази 36 категорија производа чија цена у трговинама на велико и мало, према одлуци, не сме да пређе ниво који је имала 5. марта.  

Ограничење ће се примењивати у трајању од 30 дана, а на списку су: пшенично брашно, хлеб, сунцокретово јестиво уље, бели шећер, со, вода, поврће и воће, затим тестенина, свеже месо, месне прерађевине и риба. Одлука такође укључује цену термички обрађеног крављег млека (пастеризованог и стерилизованог), млека у праху, јогурт, кокошијих јаја, дечије хране, сапуна, шампона, пасте за зубе, детерџената, рукавица од пластичних маса (и одеће и прибора за одећу).

На листи су још и пелене за децу и одрасле, марамице, убруси (у ролни и на комад), тоалет папир, пластичне маске са текстилним филтером, прекривке, текстилне маске за хируршку употребу, хируршка одела од папира и текстила, папирне маске, гумено заштитно одело, хируршке гумене рукавице и гумене рукавице за другу намену, варикина и остали дезинфектанти, асепсол, алкохол и заштитне наочаре.

Грађани који у трговинама и апотекама уоче кршење ове одлуке, то могу пријавити позивањем броја телефона 011/2699-610, у времену од 7:30 до 22 сата.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП