ОСНОВАНА ПОДРУЖНИЦА МРЕЖЕ ИНСПЕКТОРА СРБИЈЕ У ПОМОРАВЉУ

Основана подружница Мрежe инспектора Србије за Поморавски округ

АФИРМАЦИЈА УЛОГЕ, ПОЛОЖАЈА И ЗНАЧАЈА ИНСПЕКТОРА

Организација ће радити на подизању свести о важности струке за привреду и грађане

У Србији има око 4 500 инспектора у 45 различитих инспекција и 13 министарстава. У ранијем периоду инспектори су били једна од ретких служби која није имала своју струковну организацију.

“Увидели смо да постоји потреба да инспектори учествују у реформи инспекција, да не буду објекат над којима се реформе спроводе већ да сами учествују у њиховом креирању и допринесу успеху рада инспекцијских служби, а тај успех биће уколико и грађани и привреда буду задовољни радом инспектора”, рекао је Драгоман Пауновић, председник струковне организације Мрежа инспектора Србије.

Ово је једна од најмлађих струковних организација у Србији. Постоји тек три године и броји две хиљаде чланова.

“Због повећања броја чланова указала се потреба за прављењем мањих организационих јединица, као што су подружнице, које се оснивају на нивоу управних округа. До сада су основане четири и ова у Поморављу је пета. Њен задатак је да све инспекторе са ове триторије, било републичке или општинске, умрежи у организацију како би размењивали искуства и могли боље да одговоре захтевима струке, то јест, да буду у служби грађана и поривреде”, нагласио је Драгоман Пауновић.

Он је задовољан одзивом инспектора и чланством у струковној организацији у Поморављу. “Основање подружнице омогућиће још активније учешће инспектора у органима удружења, учешће у предлагању прописа министарствима у организовању стручних саветовања и осталих метода обуке, које ће организација вршити”, закључио је Пауновић.

За председницу подружнице Мреже инспектора Србије за Поморавски округ изабрана је Жаклина Петровић, комунална инспекторка у Општинској управи општине Ћуприја. Она је рекла да је циљ удружења да афирмише улогу, положај и значај инспектора у Србији. “Организација ће радити на подизању свести о важности инспектора”, нагласила је Жаклина Петровић. Према њеним речима, У Поморавском округу 51 инспектор приступио је Мрежи инспектора Србије.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП