ОСВЕШТАНА ЦРКВА ВАЗНЕСЕЊА ГОСПОДЊЕГ У БАТИНЦУ

Владика Браничевски Игнатије освештао је цркву светог Вазнесења Господњег у Батинцу. Поред многобројног верног народа служби је присуствовао и народни посланик и председник Скупштине општине Ћуприја Нинослав Ерић.

Овај свети храм је симбол наше саборности и посвећености вери. Градили смо га с пуно љубави. Сада је место око кога ће се окупљати генерације наших потомака – поручили су Батинчани.

Иницијатива за изградњу цркве потекла је од Алексе Томића 2001. године. Током 2002. и 2003. прикупљена је потребна документација. Радови су почели у новембру 2003. године, на земљи коју је Томић поклонио цркви. На зиду цркве је плоча са именом задужбинара Алексе Томића, који је својим залагањем и радом живот уградио у овај свети храм.

Батинац се мења. Долазе нове генерације које схватају потребу очувања завичаја, ма колико да су далеко од њега. Старији се надају да млади Батинчани неће заборавити свој крај одакле су потекли њихови преци.

Несебичну помоћ пружа и локална самоуправа, на чему им се захваљујумо. Општина уважава наше потребе и приоритете – рекао је Драгиша Милутиновић, члан Црквеног одбора села.

Велики је храм Вазнесења Господњег у Батинцу. Градећи њега мештани граде своје село и себе саме. Они су навикли да раде. Тако ће бити и у будућности. Ми градимо храм храм гради нас – поручили су Батинчани.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП