ОТКУПЉЕНИ ДУГОВИ УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА, НА ЗИМУ СЕ СЕЛЕ У НОВЕ ПРОСТОРИЈЕ

Ћупријско Удружење пензионера на путу је да реши проблем заосталих дуговања и започне ново раздобље свога рада у новим просторијама. Скупштина и управни одбор прихватили су понуду фирме “Ђоровић” доо да им исплати све досадашње обавезе и додели нове просторије површине 200 квадрата у згради преко пута, у некадашњем простору дечије игранионице “Пертино”. “Ђоровић” доо за узврат добија зграду и плац на коме се налази Удружење пензионера.

Вредност ове трансакције је нешто више од шест милиона и 100 хиљада динара, односно онолико колико износе дуговања Удружења пензинера, која се од 2004. године само нагомилавају – изјавили су у овом удружењу. Раде Красуља, који је од прошле године на челу пензионерске организације, каже да је уговор са “Ђоровић” доо спасоносан и да ћупријски пензионери са њим вишеструко добијају.

Ми смо били расписали тендер за изнајмљивање просторија Удружења пензионера, који је подразумевао да нам се дају локали и измире настали трошкови. Пошто се на тај тендер нико није јавио, мислим да смо непосредном погодбом са фирмом “Ђоровић” спасили удружење од продаје.

Они који су се смењивали на челу удружења пензионера све до сада нису ни покушавали да пронађу решење за ову ситуацију. Смене на месту председника су једнотавно вршене без примопредаје и зато се и не зна како су тачно настала оволика дуговања – наставља Раде Красуља.

Не зна се шта је ко био дужан, да ли је неко направио мањак у каси, ко га је направио и на основу чега. Имамо књиговодствену документацију из агенције “Лара” и агенције “Мики” коју смо наследили, али и судска решења, тако да не причамо ништа напамет. Зато смо поднели пријаву Јавном тужилаштвуу Краљеву и очекујемо њихов одговор.

Први следећи корак је потписивање предуговора. Купопродајни послови требало би да буду завршени до јануара идуће године, када би Удружење пензионера требало да се усели у нове просторије ако не буде другачијих момената, односно ако нико од чланова не искористи своје право на приговор на предложени уговор, које има по статуту ове организације. Што се тиче наткривене баште, монтажног објекта који се налази у дворишту Удружења пензионера, она ће бити поклоњена граду, односно дата Туристичкој организацији на коришћење.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП